Ακαδημιες

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Μεγαλύτερος στόχος του συλλόγου είναι η σωστή λειτουργία των ακαδημιών μπάσκετ, μέσω των οποίων θα μεταδοθούν οι γνώσεις του μπάσκετ και τα ιδεώδη του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες, σε εκείνες που στις μέρες μας ολοένα και απομακρύνονται από τον χώρο και το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Θεωρώντας ότι η αθλητική ανάπτυξη είναι ουσιαστική όταν θεμελιώνεται στην αξιοποίηση του δυναμικού της πόλης μας στις μικρότερες ηλικίες, η διοίκηση του συλλόγου μπάσκετ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια καλλιέργειας του αθλήματος στις μικρές ηλικίες.

Το πρόγραμμα μπάσκετ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ – μέσω ανθρώπων μεγαλωμένων στον χώρο του αθλητισμού που πιστεύουν στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι – αποτελεί μια τεκμηριωμένη πρόταση αθλητικής ανάπτυξης, με υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης.

Έχοντας στο επίκεντρο το παιδί, το πρόγραμμα μπάσκετ στοχεύει:

  • Να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών για συμμετοχή και διασκέδαση.
  • Να δομήσει ένα θετικό, άνετο και ευχάριστο περιβάλλον που θα συντελέσει στην ομαλή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού (κοινωνική, συναισθηματική, γνωστική).
  • Στην ένταξη και διατήρηση των παιδιών και νέων στον αθλητισμό.
  • Στην καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
  • Τη συμμετοχή όλων στα κοινά δρώμενα, κοινωνικά και αθλητικά.
  • Να επηρεάσει υπέρ της διαμόρφωσης κατάλληλης αθλητικής νοοτροπίας, καλών συνηθειών και γενικότερης παιδείας.
  • Να μορφώσει και να διαμορφώσει την προσωπικότητα του νέου ανθρώπου με το πνεύμα της αυτοεκτίμησης, του σεβασμού, της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Το αθλητικό σωματείο ΓΛΥΦΑΔΑ Ε.Σ. οργανώνει και την φετινή χρονιά Ακαδημίες Μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 έως 14 ετών. Τα παιδιά που συμμετέχουν θα χωρίζονται σε ολιγομελή τμήματα βάση ηλικίας και γνώσεων γύρω από το άθλημα και θα προπονούνται στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ επί της Πλατείας Φοίβης.

Πληροφορίες: 6974993475

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

1 2 3 17