ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1946 στη Γλυφάδα από 20 αθλητές της περιοχής. Το πρώτο όνομα του συλλόγου ήταν Αθλητικός Όμιλος Γλυφάδας (ΑΟΓ) και τα τμήματα του ήταν μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, στίβος και υδατοσφαίριση. Το 1956 ιδρύθηκε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Γλυφάδας (ΝΑΟΓ). Το 1967 με μια ιστορική απόφαση συγχωνεύονται τα δύο σωματεία Α.Ο.Γ. και Ν.Α.Ο.Γ. και δημιουργούν τον Α.Ν.Ο.Γ. Το τελικό στάδιο υλοποιείτε το 2003 όταν, και υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, ο Α.Ν.Ο.Γ. συγχωνεύεται με το ΑΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ για να πάρει την σημερινή του μορφή ο σύλλογος μπάσκετ και να ονομαστεί ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. Ήταν μια κίνηση πρωτοποριακή για τα δεδομένα της πόλης της Γλυφάδας καθώς πέρα από την ένωση των δύο αυτών σωματείων, υπήρχε η πλήρης στήριξη από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Γλυφάδας και είχε συμφωνηθεί η χωρίς κανένα αντάλλαγμα βοήθεια των υπόλοιπων σωματείων τις Γλυφάδας σε ανθρώπινο δυναμικό.

Παίκτες που μεγάλωσαν μέσα από τον σύλλογο κοσμούν με την παρουσία τους το Ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ και τα γήπεδα της χώρας. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Περικλής Δορκοφίκης, ο Αλέξης Φαλέκας, ο Χριστόφορος Στεφανίδης αλλά και πολλά άλλα παιδιά έχουν χαράξει την δική τους πορεία στο ελληνικό μπάσκετ ξεκινώντας από την Γλυφάδα.

Ιδρυτές του σωματείου ήταν οι κύριοι Παπαδημητρίου Χρήστος και Τυρέας Παναγώτης οι οποίοι διετέλεσαν πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα του σωματείου μέχρι το 2008. Η ομάδα έχει σαν χρώματα το γαλάζιο και το λευκό και σαν έδρα το ΔΑΚ Γλυφάδας Μάκης Λιούγκας. Ο σύλλογος γρήγορα αναπτύχθηκε σε μία μπασκετική δύναμη στην Νότιο-Ανατολική Αττική και στην πρώτη του χρονιά 2003-2004 ανέβηκε από την Β’ κατηγορία Νότιο-Ανατολικής Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ) στην Α’.

Από την σεζόν 2008-2009, και μετά από την αλλαγή στα διοικητικά του συλλόγου, η ομάδα άλλαξε τρόπο σκέψης και βασισμένη σε σωστές αρχές αθλητικής νοοτροπίας και παιδείας, σε δικά της παιδιά και σε παιδιά της περιοχής της Γλυφάδας κατάφερε να δημιουργήσει ένα υγιές σύνολο, μια ομάδα ‘Πρότυπο’, με όλη την σημασία της λέξης “ομάδα”, που θα το διακρίνει η σταθερότητα, ο σεβασμός προς τους αντιπάλους και ο σεβασμός προς το ίδιο το άθλημα που υπηρετούμε.

Μεγαλύτερος στόχος του συλλόγου είναι η σωστή λειτουργία των ακαδημιών, μέσω των οποίων θα μεταδοθούν οι γνώσεις του μπάσκετ και τα ιδεώδη του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες, σε εκείνες που στις μέρες μας ολοένα και απομακρύνονται από τον χώρο και το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΠΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  • Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΑΨΙΜΑΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

  • ΤΑΜΙΑΣ : ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

  • ΜΕΛΟΣ : ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  • ΜΕΛΟΣ : ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  • ΜΕΛΟΣ : ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  • ΜΕΛΟΣ : ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

  • ΜΕΛΟΣ : ΜΠΙΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ