ΠΡΟΦΙΛ ΟΜΑΔΑΣ

Η φιλοσοφία του σωματείου μας βασίζεται στην ενιαία έκφραση των τριών διαστάσεων του ανθρώπου: το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, τις οποίες προσπαθεί να συνδυάσει και να αναδείξει. Μέσω του αθλητισμού η ΓΛΥΦΑΔΑ προσφέρει τη διαμόρφωση ενός υγιούς οργανισμού, αλλά και αποτελεσματικά συνδυάζει την πνευματική καλλιέργεια των νέων με δυνατά στοιχεία ηθικής, που μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρές προσωπικότητες. Το σωματείο μας παρέχει στους νέους μας τις ευκαιρίες να ζήσουν δυνατές καταστάσεις ζωής, έντονες συγκινήσεις και εμπειρίες και να δημιουργήσουν βαθιές, ειλικρινείς και μόνιμες φιλίες.

Για τη ΓΛΥΦΑΔΑ αθλητισμός σημαίνει φιλοσοφία ζωής.
Mια φιλοσοφία που ενισχύει:
Tην υγεία και την ευημερία, σωματική και πνευματική.
Τη φυσική κατάσταση.
Τη τεχνική του αθλήματος.
Τη ψυχολογική προετοιμασία.
Την πνευματική καλλιέργεια.

Η επιδίωξη του συλλόγου είναι η σωστή λειτουργία των ακαδημιών μέσω των οποίων θα μεταδοθούν οι γνώσεις του μπάσκετ και τα ιδεώδη του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες, σε εκείνες που στις μέρες μας ολοένα και απομακρύνονται από τον χώρο και το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Θεωρώντας ότι η αθλητική ανάπτυξη είναι ουσιαστική όταν θεμελιώνεται στην αξιοποίηση του δυναμικού της πόλης μας στις μικρότερες ηλικίες, η διοίκηση του συλλόγου έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια καλλιέργειας του αθλήματος στις μικρές ηλικίες.

Το πρόγραμμα μπάσκετ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ – μέσω ανθρώπων μεγαλωμένων στον χώρο του αθλητισμού, πιστεύοντας στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι – αποτελεί μια τεκμηριωμένη πρόταση αθλητικής ανάπτυξης.

Έχοντας στο επίκεντρο το παιδί, το πρόγραμμα μπάσκετ στοχεύει:
Να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών για συμμετοχή, διασκέδαση, ψυχαγωγία.
Να δομήσει ένα θετικό, άνετο και ευχάριστο περιβάλλον που θα συντελέσει στην ομαλή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού (κοινωνική, συναισθηματική, γνωστική).
Να καλλιεργήσει αθλητικό χαρακτήρα και αθλητική συνείδηση στους συμμετέχοντες.
Να μορφώσει και να διαμορφώσει την προσωπικότητα του νέου ανθρώπου με το πνεύμα της αυτοεκτίμησης, του σεβασμού, της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι.
Στην ένταξη και διατήρηση των παιδιών και νέων στον αθλητισμό.
Στην καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Τη συμμετοχή όλων στα κοινά δρώμενα, κοινωνικά και αθλητικά.